Sepa Green Energy
Mijn Sepa Green

Overweeg je om over te stappen? Dan is het belangrijk om het nieuwe aanbod goed te vergelijken met jouw huidige contract, want soms lijkt een aanbod beter dan het is. Met deze checklist kun je zien hoe mooi de aanbieding écht is.

Controleer de looptijd van je contract bij ons. 
Als je een contract voor een vaste periode hebt afgesloten en de looptijd is nog niet voorbij, dan kan het zijn dat wij een opzegvergoeding in rekening brengen. Sommige verkopers, tussenpartijen en/of leveranciers vergoeden deze, maar lang niet allemaal.

Vraag na hoe de hoogte van het voorschotbedrag (termijnbedrag) is bepaald? 
Is het juiste jaarverbruik aangehouden bij de berekening van het voorschotbedrag? Vaak worden in aanbiedingen gemiddelde verbruiken aangehouden en niet de verbruiken die in jouw situatie correct zijn. Alleen je huidige leverancier kan deze verbruiksgegevens inzien en niet de verkoper/tussenpartij of de andere leverancier. Wanneer er een te laag voorschot wordt gehanteerd, loop je de kans dat er bij de jaarafrekening veel bijbetaald moet worden.

Ontvang je een welkomstkorting of cadeau? Lees dan goed de voorwaarden. 
Een welkomstkorting of cadeau ziet er in eerste instantie misschien aanlokkelijk uit, maar welke voorwaarden zitten hieraan verbonden? Bijvoorbeeld wanneer je voortijdig overstapt, vaak moet je deze dan volledig terugbetalen.

Zijn er geen verborgen kosten?
Is het voorstel inclusief of exclusief overheidsheffingen en btw? Is het juiste type aansluiting aangehouden (capaciteit van de aansluiting) voor de berekening van de netbeheerkosten?

Wilt u ook energie van Sepa? Vul uw gegevens in en wij bellen u terug met een voorstel.

Terugbelformulier

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

magnifiercrosschevron-down