Sepa Green Energy
Mijn Sepa Green

De calorische waarde is de energetische waarde of verbrandingswaarde. Ofwel de hoeveelheid energie die gas bevat. De calorische waarde wordt uitgedrukt in de hoeveelheid MJ (megajoule) per m3 (kubieke meter).De traditionele gasmeter meet de hoeveelheid gas in m3, ongeacht de calorische waarde. De gasprijzen zijn gebaseerd op de calorische basiswaarde. Bij afwijking van de calorische basiswaarde, moet het gemeten gasverbruik worden aangepast. Daarom wordt een correctiefactor toegepast. Die correctiefactor wordt vermenigvuldigd met het door de meter gemeten verbruik.

Naast een correctie voor de calorische waarde is een correctie voor de variabele temperatuur nodig. Want warmer gas bevat minder energie dan kouder gas. Gas warmt op tijdens het transport naar de woning. Daardoor neemt het volume van het gas toe.

De Nederlandse Gasunie stelt maandelijks de calorische waarde van het geleverde aardgas vast.

Dit staat vermeld op de jaarafrekening. Dit is meestal 10 werkdagen na ontvangst van de afrekening.

Ongeveer twee tot vier weken voor ontvangst van de jaarrekening moet je de meterstanden doorgeven. Hiervan ontvang je altijd een apart bericht. Als je een slimme meter hebt, dan hoef je de standen niet aan ons door te geven. Wij zullen dan automatisch de standen uitlezen.

Je krijgt de jaarafrekening één jaar nadat wij zijn gestart met leveren op het adres of één jaar na de laatste afrekening. Je ontvangt de jaarafrekening ieder jaar rond dezelfde periode.

Wilt u ook energie van Sepa? Vul uw gegevens in en wij bellen u terug met een voorstel.

Terugbelformulier

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

magnifiercrosschevron-down