Sepa Green Energy
Mijn Sepa Green

Dynamic Pricing

Wilt u een contract met dynamische prijzen? Dit kan bij Sepa Green met Dynamic Pricing. Energie tegen inkooprijzen met een vaste opslag per kWh of m3? Dat is Dynamic Pricing. Bij Dynamic Pricing betaal je nooit teveel want de prijzen zijn direct gekoppeld aan de beursprijzen. Hieronder lees je wat Dynamic Pricing precies inhoudt.

Dynamic Pricing is zowel zakelijk als particulier beschikbaar.

 

Wat is Dynamic Pricing?

Dynamic Pricing of contracten met een dynamische energieprijs zijn contracten waarbij de tarieven voor elektriciteit en gas direct gekoppeld zijn aan de prijzen op de spotmarkten voor elektriciteit (EPEX) en gas (LEBA), de zogenoemde ‘day ahead markt’. Dit betekent dat de prijzen een dag van tevoren bekend zijn.

De prijs voor elektriciteit kan van uur tot uur verschillen, de prijs voor gas wordt per dag vastgesteld. De verbruikte elektriciteit en gas wordt achteraf verrekend aan de hand van de verbruiksgegevens die door de slimme meter worden uitgelezen. Wij rekenen de inkoopprijs van stroom en gas aan u door. U betaalt dus altijd de marktprijs voor uw energie.

Naast de marktprijs rekenen wij een transparante opslag per kWh of m³ voor de dienstverlening, markttoegang en (onbalans) risico’s.

Hoe werkt de facturatie?
‍Normaal gesproken is uw termijnbedrag gebaseerd op het verbruik over een heel jaar gedeeld door 12 om op een gemiddeld maandbedrag uit te komen dat iedere maand hetzelfde is.

Bij dynamische prijzen proberen wij zo dicht mogelijk bij de werkelijke kosten te blijven. Door stookkosten zal het verbruik waarschijnlijk ook hoger zijn in de winter dan in de zomer.
De rekening verschilt dus ook per maand.

Omdat u uw energie vooruit betaalt, schatten wij eerst in hoeveel u de volgende maand zal verbruiken. En we maken een inschatting van de energieprijzen van de volgende maand.

Voordelen Dynamic Pricing:
- Het leveringstarief beweegt mee met de marktprijs, dus u betaalt nooit teveel
- Je betaalt alleen voor de daadwerkelijk geleverde hoeveelheid energie.

Nadelen Dynamic Pricing:
- De kosten in de wintermaanden zijn fors hoger dan in de zomermaanden, met name voor gasaansluitingen.
- De maandfacturen zijn iedere maand anders.

Heeft u interesse in Dynamic Pricing?

We helpen u graag verder. U kunt het beste contact opnemen met één van onze adviseurs via advies@sepagreen.nl of door te bellen naar +31(0) 88 0124 800.

Wilt u ook energie van Sepa? Vul uw gegevens in en wij bellen u terug met een voorstel.

Terugbelformulier

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

magnifiercrosschevron-down